Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Eldrift

Analysföretaget: Volkswagen kör om Tesla på elbilar 2025

Volkswagen ID.3

Tesla har varit det dominerande elbilsmärket under de senaste fem åren. Experter på analysföretaget LMC tror dock att Volkswagen-koncernen kommer att inneha den ledande positionen i framtiden.

Idag har Tesla en global marknadsandel på 20 procent. Den siffran kommer halveras till 10 procent 2025 i takt med att konkurrensen ökar. Samtidigt kommer VW-gruppen ta en marknadsandel på 15 procent till 2025, spår analysfirman.

– Tesla har varit det dominerande märket under de senaste fem åren men det är tydligt att det inte kan vara för evigt, säger Pete Kelly på analysföretaget till tidningen Automotive News.

Peter fortsätter sedan med att visa hur Volkswagen-koncernen satsar allt, och matar ut nya modeller. Volkswagen ID.3 lyckades snabbt bli en storsäljare. På fyra månader under 2020 sålde Volkswagen 54 000 ID.3. Under helåret 2020 sålde Renault 99 000 exemplar av Zoe och Tesla 85 000 exemplar av Model 3 i Europa.

Snart startar också de globala leveranserna av VW ID.4, påpekar Peter. Han menar att den kommer bli en tuff utmanare till den dyrare Tesla Model Y på den Europeiska marknaden.

Andra uppstickare

Andra företaget som kommer ta betydande andelar är Daimler, Toyota och GM som vardera kommer ha en andel på 5 procent till 2025. Tätt efter följer Ford med en marknadsandel på omkring 4 procent. Analysföretaget ser också att de kinesiska tillverkarna som idag levererar till Europa förlorar andelar i takt med att europeisk och nordamerikansk tillverkning kommer igång.

Idag finns det 140 elbilsmodeller tillgängliga globalt. Till 2025 kommer vi se närmre 450 modeller.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Eldrift

OKQ8 ska bygga landets största nätverk av snabbladdare i samarbete med Skellefteå Kraft. Totalt ska man bygga över 300 stationer i Sverige. Den första...

Notis

Tesla ska utrusta kommande Tesla Roadster med små raketer som genom kraftiga luftpuffar ska öka accelerationen och väghållningen. En som inte tycks kunna vänta...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons