Amerikanska elbilen Chevrolet Bolt uppdateras och får ett större syskon till sommaren 2021

Amerikanska Chevrolet har en olustig förmåga att befinna sig i periferin för oss i Europa. Sedan flera år tillbaka erbjuder tillverkaren elbilen Chevrolet Bolt. En elbil i stort sett likvärd med Nissan Leaf. I USA har modellen varit en succé och den mest sålda elbilen hittills i år efter Teslas modeller som toppar listorna.

I Europa försökte ägaren GM sälja Chevrolet Bolt genom märket Opel och bilen fick namnet Opel Ampera-e. Succén uteblev. Här hemma var det Renault Zoe och Nissan Leaf som segrade i det segmentet. När GM sedan sålde Opel till franska PSA-koncernen 2017 fasades Opel Ampera-e ut på sikt ut. Därmed upphörde orden Chevrolet och elbil att existera i en och samma mening för oss i Europa.

Nästa sommar uppdaterar Chevrolet sin storsäljande elbil, och dessutom lanserar man en större modell av den populära bilen. Den större modellen blir en crossover och därmed kliver Chevrolet in i ett allt mer populärt segment med mellanstora och upphöjda bilar.

Ännu är detaljerna få, men under en tidigare presentation ska man ha sagt att målet är att ta sig an ökande konkurrens från Tesla Model Y, Volkswagen ID.4 och Nissan Ariya. Om Chevrolet återigen ska hitta en väg tillbaka till Europa återstår att se.

Den större modellen av Bolt får namnet Chevrolet Bolt EUV. Den kommer bli den första modellen från Chevrolet som utrustas med GM:s nya Super Cruise. Ett fullt självkörande system som vi fått en förhandstitt på genom konceptet Cadillac Lyriq.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.