Amazon vill ladda elbilen i farten – med drönare

Amazon har av USA:s motsvarighet till Patent och registreringsverket beviljats en patent på att ladda elbilen i farten, med vad som kan tolkas som en drönare. Amazon har idag kommit långt i sin visionen om att levererar paket med drönare – en teknik som Amazon testar och utvärderar på flera platser i USA och Europa.

Amazons nya patent lyder, fritt översatt: ”System, enheter och metoder för att leverera energi med hjälp av ett obemannat, autonomt fordon.”

Precis som man kan leverera paket borde man kunna leverera batterikraft till elbilar, menar Amazon. Istället för att resenären ska behöva avbryta resan och ta en laddpaus kommer en av Amazons drönare flygandes och landar på en dockningsstation på bilens tak under färd.

Vidare i sin patentansökan beskriver Amazon hur man anropar en drönare, hur den planerar sin rutt för att möta upp bilen på en strategisk plats under färden och identifierar rätt bil där drönaren väl är framme.

Vad tror du?

Vi tror idén är lika galen som genial. Hiss eller diss? Kommentera gärna nedan.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.