Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Ellastbil

Amazon rullar ut eldrivna transportbilar i samarbete med Mercedes i Europa

Tidigare i oktober kunde vi berätta om e-handelsjätten Amazons nya transportbil framtagen tillsammans med Rivian. De eldrivna och specialbyggda transportbilarna ska rullas ut runtom i världen under de kommande åren.

Nu meddelar Amazon att man i Europa ännu tidigare kommer rulla ut eldrivna transportbilar. Dessa kommer dock från Mercedes. Totalt rör det sig om 1 800 eldrivna transportbilar fördelade över modellerna Mercedes eVito och eSprinter.

– Detta är ett steg mot vår resa att skapa världens mest hållbara transportbils-vagnpark. Vi kommer att arbeta snabbt för att få ut bilarna på vägarna redan i år, säger Amazons grundare och VD Jeff Bezos.

Räckvidden hos de två transportfordonen är omkring 150 kilometer. De kommer användas för lokala transporter. Amazon ser att de tystgående och avgasfria transporterna kommer uppskattas i bostadsområdena.

Mercedes eVito laddas med växelström från en vanlig laddbox och går från 0-100% på ungefär sex timmar. eSprinter har snabbladdning som gör att de med likström kan gå att ladda från 10-80% på bara 25 minuter.

Inom kort, men fortsatt med okänt startdatum kommer Amazon också att etablera sin verksamhet i Sverige. Amazons Sverige-etablering blir i Eskilstuna.Relaterad läsning

Skriven av

Grundare av Allt om Elbil. Fascineras av elbilen och vill påskynda en elrevolution av bilindustrin.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Kinesiska tillverkaren Xpeng visar under bilmässan i Guangzhou upp en limiterad utgåva av sin sportsedan Xpeng P7. Modellen med namnet P7 Wing får nya...

Notis

I ett inslag publicerat idag uppmärksammar SR Ekonomiekot Extra elbilen, batteriutveckling och framtida utmaningar och möjligheter. Vi får höra EU:s proaktiva arbete med att...

Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons