Amazon har börjat testa eldrivna transportbilar från Rivian i skarpt läge

Amerikanska Rivian har tidigare berättat att man ska börja leverera eldrivna transportbilar till Amazon. Nu har de första bilarna börjar rulla ut på vägarna i Los Angeles bara ett år efter att projektet inleddes.

De är en del av en förproduktionsserie. Målsättningen är att testa bilarnas prestanda, tillförlitlighet och att förfina bilarna inför tillverkningsstarten senare i år. Transportbilarna har en räckvidd på 240 kilometer, vilket är fullt tillräckligt för att klara av dagens leveranser.

Fordonen gör succé bland lokalbefolkningen som gärna stannar bilarna och fotar, skriver Amazon i ett pressmeddelande. Bilarna har också tidigt hyllats för att de sänker bullernivån i tätbebyggda områden.

– Vi älskar entusiasmen från kunder hittills, allt från bilderna vi ser online till bilfantaster som stoppar våra förare för att få en titt på fordonet, säger Ross Rachey, chef för Amazons vagnpark.

Under nästa år är målsättningen att rulla ut 10 000 leveransfordon fördelade över 15 städer i USA. Till 2030 är målsättningen att ha 100 000 eldrivna transportbilar från Rivian i trafik.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.