Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Amazon beställde precis 100 000 eldrivna budbilar från Rivian

Rivian har fått en stororder. Det är ehandelsgiganten Amazon som ligger bakom den stora beställningen hos Rivian. Det i form av eldrivna budbilar. Budbilarna kommer vara baserade på den elektriska drivlina som Rivian är i färd med att utveckla och lansera.

De första budbilarna ska börja rulla redan 2021. Till 2022 ska Amazon ha ute 10 000 bilar vägarna. De resterande 90 000 ska vara ute på vägarna till senast 2030.

Amazon har länge trott på Rivian, och var tidiga med att investera närmre 7 miljarder kronor i startupbolaget. Amazon har som mål att bli helt koldixoidneutrala till 2040 – och logistiken kring leveranser är en viktig pusselbit att lösa för att nå målet.

Det är Amazons Vice Vd Dave Clark som avslöjar ”det största inköpet av ett eldrivet leveransfordon någonsin” på Twitter.

Rivian har gjort sig ett namn på elbilsmarknaden genom sina planer på att lansera en eldriven pickup döpt till Rivian R1T till 2020. Efter pickuptrucken följer R1S, en SUV som bygger på samma plattform.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Eldrift

1500 iskalla kilometer genom Finnmark och Troms med fem nya elbilar. Det är årets upplaga av norska elbilföreningens vintertest. Testet som startade tidigare i...

Elbil

Det cirkulerar rykten om att Tesla kommer uppdatera Tesla Model S och Model X inom kort. Det har fått flera fans att bevaka Teslas...

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons