Alpine planerar att lansera tre sportiga elbilar

Luca de Meo, VD Renault Group, med Frankrikes finansminister Bruno Le Maire i Alpine-fabriken.

Franska sportbilstillverkaren Alpine är tillbaka i rampljuset och målet är att lansera tre helt nya eldrivna sportbilar före 2026. Det rör sig om en kompakt bil, en crossover och en ny version av klassiska Alpine A110.

Crossovern får namnet Alpine GT X-OVER och ska tillverkas i franska Dieppe, en historisk plats där Alpine har tillverkat många modeller genom åren. Målet är att kombinera Alpines spetskompetens inom sportbilar och kombinera det med Renaults tekniska kunnande om elbilar.

Alpine delar inte med sig av mer detaljer än så kring satsningen just nu. Renault kommer i ett nära samarbeta med Nissan och Mitsubishi lansera flera bilmodeller på gemensamma plattformar under de kommande åren. Det är också sannolikt att dessa plattformar kommer ligga till grund för Alpines elbilar.

– Under de senaste tolv månaderna har Alpine lyckats sätta igång en ny dynamik och leverera på sina åtaganden. Det kan ses idag i Dieppe där den framtida Alpine GT X-Over kommer att tillverkas, vilket ger en tydlig vision och stabila framtidsutsikter för den historiska industriplatsen, säger Luca de Meo, CEO Renault Group.

Alpine är ett anrikt märke för det franska folket. Även Frankrikes finansminster har uppmärksammat satsningen på elbilar i franska Dieppe.

– Renault återlanserar varumärket Alpine på Dieppe-anläggningen med tillverkning av ett nytt elfordon. Det är återkomsten av fransk excellens inom bilindustrin. Det är också symbolen för den industriella återerövringen som vi håller på att uppnå i Frankrike, säger Bruno Le Maire, finansminster i Frankrike.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.