Alpha Saga Estate är en eldriven kombi som du ”villhöver”

Alpha Motors är företaget bakom den eldrivna pickupen Wolf som ska lanseras om tre till fem år. I dagarna visade man upp en första fungerade prototyp. Men parallellt med den utvecklingen utforskar man också andra karossformat.

Ett av dessa är den stiliga och retroinspirerade eldrivna kombin Alpha Saga Estate som ska kunna anpassas för många olika livsstilar. Bland annat som en fullfjädrad terrängvariant för de mest utmanande vägarna.

Målet för Saga Estate är en elbil med en räckvidd på upp till 500 kilometer. Den är fyrhjulsdriven, och drivs framåt med två motorer med okänd motoreffekt. Prestandamässigt ska den klara 0 till 100 km/h på 6,3 sekunder.

Storleksmässigt mäter den in på 4850 mm i längd, 1970 mm i bredd och 1460 mm på höjden. Den går att få med hjulstorlekar från 17 till 20 tum.

I bilen finns det plats för fem personer, lastvolymen uppgår till hela 990 liter, fördelat över bagaget och den främre frunken. Det finns ett riktpris också, som landar på 650 000 till 730 000 kronor.

Om interiören är man kortfattad, men Alpha Motors lyfter fram den breda pekskärmen, ”premiumsäten”, mediasystem med stöd för bluetooth och löftet om en ljudanläggning med ljud i lyxklass.

Utvecklingen av Saga Estate är i ett mycket tidigt stadie, så det lär dröja innan vi kommer se den på vägarna. Först ut är den eldrivna pickupen Wolf som kommer att gå i produktion om tre till fem år.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.