Almedalsmanisfestet för fler elfordon, anslut dig

Energiföretagen tror att målet med två miljoner elbilar i Sverige är genomförbart till 2030. Bara politikerna ställer upp. Målet behövs för att nå klimatmålet med 70% minskade utsläpp 2030 jämfört med 2010 års nivåer.

”När ett teknikskifte väl inträffar, blir effekten mer dramatisk och exponentiell än man kunnat förutspå. Med nuvarande utveckling av batterier förväntas bilar med eldrift bli mer kostnadseffektiva att tillverka än bilar med förbränningsmotorer långt före år 2030.”

Manifestet går vidare in på ett par fördjupande punkter, och öppnar upp för flera etappmål för 2020 och 2030. Manifestet ställer krav på mer gynnande lagstiftning kring elproduktion med gröna syften och gröna fordonsskatter. Därtill förslag för att gynna laddinfrastruktur och tillgänglighet genom miljözoner.

Allt om Elbil ställer sig bakom manifestet till 100%.

Läs manifestet i sin helhet hos Energiföretagen, där du också kan ansluta dig.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.