Allt vi vet om nya uppdaterade MG ZS EV – svenska priser på torsdag

I förra veckan presenterade MG tre nya elbilar. En av dessa är en uppdaterad version av suven MG ZS EV som blev en rejäl snackis i somras då den för en stund toppade registreringsstatistiken. När modellen lanserades var det helt enkelt med ett lågt pris, som lockade många köpare.

Den uppdaterade versionen av MG ZS EV kommer nu i en Long Range-version. Det innebär en utökad räckvidd från 263 till 400 kilometer. I botten ligger ett nytt större batteri på 72 kWh. Senare kommer också en Standard Range-modell med ett batteri på 50,3 kWh och en räckvidd på 320 kilometer.

– Den förnyade MG ZS EV kännetecknas av en moderniserad design, förbättrad prestanda, betydligt längre räckvidd och ännu mer teknik, skriver MG i ett pressmeddelande.

Med ett större batteri kommer också ett behov av snabbare laddning. MG har redan berättat att den uppdaterade modellen får en ombordladdare på 11 kW 3-fas. Tidigare satt en ombordladdare på 7 kW i bilen.

Snabbladdning var tidigare möjligt med upp till 76 kW. Om den uppdaterade modellen får snabbare laddning har MG ännu inte avslöjat. MG:s nya topp-suv Marvel R kan dock snabbladdas med upp till 92 kW.

Med uppdateringen kommer också en uppdaterad exteriör. Speciellt märkbar är fronten som fått ett rejält lyft jämfört med den tidigare versionen som hade en fejkgrill. Interiört är ändringarna mer minimala, men vi ser bland annat en större skärm. Modellen kommer att erbjudas i två utrustningsnivåer Comfort och Luxury.

Dessutom kommer det en hel del ny teknik med uppdateringen. Bland annat MG:s nya infotainmentsystem MG iSmart som innebär uppkopplingsmöjligheter mot mobiltelefon och fjärrstyrning av utvalda funktioner.

På torsdag denna vecka (14 oktober) kommer MG att avslöja de svenska priserna för den nya uppdaterade MG ZS EV. De första demobilarna kommer sedan till återförsäljare under november med de första leveranserna under första kvartalet av 2022.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.