Alla i kön kan nu beställa en Tesla Model 3 i USA

Första Model 3 med fyrhjulsdrift rullar av linan. Foto: Twitter/Elon Musk

Nu har Tesla öppnat upp beställningen av Tesla Model 3 helt och hållet i USA. Tidigare har du kunnat lägga en intresseanmälan genom en deposition. Tesla har sedan  via en inbjudan bjudit in utvalda i kön till att konfigurera och beställa sin Tesla Model 3.

Nu har man öppnat upp beställningsformuläret fullt ut. Nu kan alla som redan står i kön, och alla nya som ställer sig i kön också lägga sin beställningen direkt utan någon särskild inbjudan. Sedan får man sin beställda bil inom 2-3 månader.

Leveranstiden beror på vilka val, och vilken prestanda man väljer på bilen. Prestandamodellen går snabbast, sedan följer Long Range-batteriet me 3-5 månaders väntetid och sist standardbatteriet med 6-9 månaders väntetid.

Leveranser till Sverige

I Sverige väntar alla som lagt en intresseanmälan också på att få konfigurera sina bilar. Leveransmässigt så står däremot leveransdatum till början av 2019.

Tidigare i veckan kunde vi berätta att Tesla lyckats öka produktionsvolymerna rejält under de senaste veckorna. I slutet på juni producerade man 5000 Model 3 på en vecka och den siffran ska snart upp till 6000.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.