Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Nu har Tesla öppnat upp beställningen av Tesla Model 3 helt och hållet i USA. Tidigare har du kunnat lägga en intresseanmälan genom en deposition. Tesla har sedan  via en inbjudan bjudit in utvalda i kön till att konfigurera och beställa sin Tesla Model 3.

Nu har man öppnat upp beställningsformuläret fullt ut. Nu kan alla som redan står i kön, och alla nya som ställer sig i kön också lägga sin beställningen direkt utan någon särskild inbjudan. Sedan får man sin beställda bil inom 2-3 månader.

Annons

Leveranstiden beror på vilka val, och vilken prestanda man väljer på bilen. Prestandamodellen går snabbast, sedan följer Long Range-batteriet me 3-5 månaders väntetid och sist standardbatteriet med 6-9 månaders väntetid.

Leveranser till Sverige

I Sverige väntar alla som lagt en intresseanmälan också på att få konfigurera sina bilar. Leveransmässigt så står däremot leveransdatum till början av 2019.

Tidigare i veckan kunde vi berätta att Tesla lyckats öka produktionsvolymerna rejält under de senaste veckorna. I slutet på juni producerade man 5000 Model 3 på en vecka och den siffran ska snart upp till 6000.