Alfa Romeo kommer med en första elbil 2022

Italienska biltillverkaren Alfa Romeo planerar för att släppa en första elbil 2022. Elbilen kommer bli en del av en större elbilsoffensiv som ska resultera i tre nya elbilar.

Satsningen är ett led i att ta tillbaka förlorade marknadsandelar. Den första elbilen blir en kompakt SUV i storlek med Audi Q2, skriver brittiska AutoCar. De andra två elbilarna kommer bli större modeller.

Alfa Romeo har ännu inte utvecklat någon elektrisk drivlina. Genom ägaren Fiat Chrysler finns inte heller något att hämta. Däremot spås man i den pågående sammanslagningen med PSA-koncernen kunna hämta hem ny elektrisk teknik.

– Eldrift kommer att passa med Alfa Romeos sportighet och den kommer kunna leverera rätt prestanda. B-segmentet är förmodligen den bästa lösningen för räckvidd och användning, och när vi lanserar kommer laddinfrastrukturen vara mycket bättre, säger icke namngiven talesperson för Alfa Romeo.

Fotnot: Bilden ovanför visar Alfa Romeo Tonale, företagets första plugin-hybrid.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.