Alfa Romeo Junior vässas till 280 hk

Alfa Romeos utvecklingsteam har precis slutfört de sista testerna av den kraftfullaste varianten av märkets första elbil Alfa Romeo Junior. I sitt Veloce-utförande visar testerna att effekten hos den elektriska motorn är på 280 hk (207 kW), vilket är helt i linje med Veloce-versionerna av Giulia, Stelvio och Tonale, skriver Alfa Romeo.

Nya Alfa Romeo Junior Veloce har utvecklats med fokus på att maximera prestanda, väghållning och erbjuda högsta körglädje. Alfa Romeo har kalibrerat om styrningen så att den blir mer direkt, sportfjädringen har sänkts med 25 mm och de främre och bakre krängningshämmarna ska garantera snabba kurvtagningar med högsta nivå av grepp.

Det vassare bromssystemet får främre skivor på över 380 mm med fyrkolvs monobloc bromsok och nya Torsen-differentialen ska erbjuda bästa möjliga dragkraft i alla förhållanden. Det hela avslutas med större högpresterande däck på 20 tum.

Junior var när den avtäckte känd som Alfa Romeo Milano. Men det namnet tilläts inte av den italienska regeringen eftersom bilen ska tillverkas i Polen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.