Äldre Audi Q4 e-tron får nu äntligen nya mjukvaran 3.2

Audi är nu redo att att låta äldre Audi Q4 e-tron och Q4 Sportback e-tron bli lika aktuella som nya. Det när man nu är redo att rulla ut den senaste versionen av biltillverkarens mjukvara 3.2.

Modellerna som berörs är till och med årsmodell 2022. Den nya uppdateringen kommer också möjliggöra att framtida uppdateringar kan ske trådlöst. Mjukvaran är redan standard i alla nya bilar från modellår 2023.

Den nya mjukvaran kommer bland annat att ge en förbättrad laddningsupplevelse. Vid hemmaladdning kommer det bli möjligt med schemalagd laddning och möjligheten att förvärma kupén direkt via den anslutna laddningskabeln.

Det blir dessutom både smidigare och snabbare att snabbladda. Den maximala effekten på snabbladdning blir nu till 135 kW mot tidigare 125 kW. Dessutom introducerar Audi Plug & Charge som gör det möjligt att ladda vid kompatibla snabbladdare utan att behöva använda laddkort eller appar. Istället sker identifieringen direkt via laddningskabeln.

Genom en ny batteriskyddsfunktion kan bilen automatiskt också begränsa laddningsnivån till 80 procent. Det ska hjälpa till att hålla en ideal laddningsnivå för vardagskörningar. Det kan i sin tur förbättra livslängden på batteriet.

Den nya mjukvaran kommer också att optimera förbrukningen genom att värmehanteringssystemet har omarbetats. De tar nu hänsyn till utomhustemperaturen och laddningsstatusen när batteriet konditioneras.

Audi kommer att informera berörda kunder via brev om hur och när de kan göra uppdateringen hos sin Audi-återförsäljare.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.