”Akut nödvändighet” med en billigare elbil – Volkswagen ID.1 kan komma 2026

Under förra veckan lanserade Volkswagen sitt nya koncept på en ny och billigare elbil. Det vi fick se var det som senare ska bli Volkswagen ID.2 med ett pris (i Tyskland) på under 25 000 euro. Lanseringen är planerad till 2025.

Hur priset på 25 000 euro kommer att översättas i svenska kronor återstår att se. Men klart redan nu är att Volkswagen också arbetar på en ännu billigare elbil.

Den elbilen kan möjligtvis få namnet Volkswagen ID.1 och skulle kunna vara något som motsvarar den nu pensionerade elbilen Volkswagen e-Up!

Här siktar Volkswagen på ett pris under 20 000 euro, enligt tyska Automobilwoche.

– Den borde komma 2026, eller 2027, sa Volkswagen-chefen Thomas Schäfer i samband med premiären av ID.2 till tidningen. Han beskrev en sådan modell som en akut nödvändighet, något ”som man inte kan vänta länge med”.

Volkswagen ID.2 ska sänka priset på elbilar.

Missade du premiären av Volkswagen ID.2? Då kan du läsa om den här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.