Aiways U6 testas nu på europeiska vägar inför svensk lansering

Mot slutet av det här året ska Aiways nya elbil U6 komma till Sverige. Just nu genomgår elbilen de sista testerna på europeiska vägar inför lanseringen.

Testbilarna anlände nyligen till München och lätt kamouflerade har de synts till på de tyska vägarna. Det ska röra sig om den slutgiltiga produktionsmodellen.

Aiways U6 tar formen av en coupésuv och är den andra elbilen från tillverkaren efter Aiways U5. Det finns idag inga uppgifter om räckvidd eller prestanda. Biltillverkaren vill dock locka en yngre målgrupp genom en sportigare design.

Under de senaste månaderna har U6-modellen genomgått omfattande och krävande tester i Kina. Där har 8 prototyper kört mer än 400 000 km under 240 dagar. I Europa ska bilarna testas vid högfartskörning på motorväg. På schemat står också förbrukningstester och finjusteringar av de sista detaljerna inför det slutliga typgodkännandet.

– Den kommande U6 är byggd på samma toppmoderna plattform som U5 och kombinerar beprövade egenskaper så som rymlighet, högkvalitativ kupéinredning och banbrytande batteriteknologi med progressiv design och ännu bättre köregenskaper, skriver Aiways om modellen.

Tidigare har Aiways U6 varit på besök i Europa som koncept. Då visade man upp en vågad och tuff interiör inspirerad av TV-spel och flygplan. Om den interiören når fram till produktionsmodellen återstår att se.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.