Aiways U6 får nyutvecklad drivlina – nya elbilen har premiär 28 oktober

Snart är det lansering av Aiways nya suvcoupé Aiways U6. Med den introducerar Aiways en förbättrad och kraftfullare egenutvecklad elmotor.

Elmotorn har blivit både mindre och lättare än den som sitter i i U5-modellen. Genom att använda lättare material i konstruktionen har Aiways också kunnat sänka vikten med 15 procent. Dessutom har användningen av magnetiska material minskat, vilket bland annat ger motorn större energieffektivitet.

Med den nya motorn kommer också förbättrad prestanda och ett högre vridmoment. Nya Aiways U6 kommer att göra 0–100 km/h på 6,9 sekunder.

Samtidigt har Aiways lagt ett stort fokus på att minimera bullret från transmissionen och de elektriska komponenterna, vilket ska ge bättre komfort under körning.

Aiways nya elmotor till U6.

En annan nyhet är att Aiways också får en nyutvecklad värmeväxlare som kyler elmotorn vid behov, men också kan leda bort överskottsvärmen från motorn för att värma upp kupén eller batteripaketet. Det kommer främst att förbättra räckvidden under kallare dagar.

Europapremiären av Aiways U6 kommer att äga rum på elbilsmässan eCarExpo i Köpenhamn den 28 till 30 oktober.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.