Aiways sportiga coupésuv U6 i tuffa vintertester inför lanseringen senare i år

Mot slutet av det här året är det tänkt att Aiways sportiga coupésuv U6 ska komma ut på marknaden. Inför det genomgår nu den kinesiska elbilen omfattande vintertester.

Under tre månader har Airways U6 plågats i temperaturer ner mot 30 minusgrader. Det för att utmana både bilen, drivlinan och batterier inför serieproduktionen. I ett av de mer omfattande testerna har U6 fått prova på 15 000 kilometer bergskörning i det extrema vintervädret.

I testerna har bilarna också lämnats ute under längre perioder för att övervaka hur kylan påverkar bilarna och batterierna men också hur laddningen fungerar under kalla förhållanden. Under laddning i kallt väder förvärms batteriet för att nå optimala laddningshastigheter. Spillvärme från uppvärmningen går sedan till att värma upp kupén.

Aiways U6 har också fått genomgå vintertester för att utmana dess säkerhetssystem som ABS-bromsar, ESP och anti-wheel spin. Det för att säkerställa bilens köregenskaper på vinterväglag.

Tidigare i år lanserade Aiways suven U5 på den svenska marknaden. Den har plats för fem personer och erbjuder en räckvidd på upp till 410 kilometer och en prislapp som startar på 429 990 kronor. Prisuppgifterna och prestandan hos U6 är ännu inte officiella.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.