Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Eldrift

Airbus siktar på (själv)flygande elbilar

Airbus är övertygande om att utrymmet på marken inte är tillräckligt för att rymma markbunden trafik. De siktar på självflygande elbilar.

Fler företag siktar på självkörande taxibilar. Airbus är övertygande om att utrymmet på marken inte är tillräckligt för att rymma markbunden trafik. De siktar på självflygande elbilar.

De flygande transportfarkosterna ska inte kosta mer än en personbil. Tekniken är nästa där och batterikapaciteten är nästan där. Där mest forskning krävs är autonom flygteknik med möjlighet att upptäcka och undvika faror, bilindustrin gör framsteg och nu menar Airbus att de måste följa efter.

Sedan finns det så klart en hel del beslut kring myndigheter, och möjligheter (eller snarare det förbud som nu råder) till flygtrafik i tätorter. Tekniken behöver bli bättre, och redan under mitten av 2017 har Airbus fått tillåtelse att göra provflygningar med små drönare på Singapores Universitet med syfte att leverera paket åt studenter och fakulteterna på campusområdet.

Prototyp redan 2017

Men redan under slutet av 2017 kan vi se ytterligare framsteg, då räknar Airbus med att visa upp en första prototyp på en flygande bil – som de valt att kalla CityAirbus. Initialt ska farkosten styras av en pilot, den ska vara lättmanövrerad och anpassad för att vistas i stadsmiljöer. På sikt i takt med reglementet anpassas och tekniken blir bättre ska de bli autonoma.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Youtuber Björn Nyland har lagt vantarna på ett exemplar av nya Hyundai IONIQ 5 som nu börjat rulla ut till de första kunderna i...

Elbil

Mercedes delar med sig av de första bilderna på sin kommande elbil Mercedes EQE. Elbilen blir i storleksordningen en mindre modellklass än lyxiga elbilen...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons