Aimo Park satsar på elmackar i centrala lägen – första öppnar i Stockholm

Pressbild: Aimo Park

Parkeringsbolaget Aimo Park tar ett grepp om elbilsladdning och ska öppna ”en bensinfri mack” i centrala Stockholm. På den nya macken ska man kunna utföra ärenden som att hämta paket, handla och serva bilen medan bilen laddar. 

Aimo Park har precis beviljats tillstånd till att bygga den första stationen på Regeringsgatan i Stockholm. Här kommer man att testa olika tjänster och sedan utvärdera projektet. Om verksamheten lyckas kan det bli fler elmackar i andra städer.

– Man åker ingenstans för att parkera, man parkerar överallt för att göra något annat. Kan vi samla fler ärenden på en och samma plats underlättar det inte bara för individen utan avlastar även innerstadstrafiken. Äger du en elbil och verkar i Stockholm city behöver du i dag åka långt utanför för tullarna att hitta superchargers, säger Peder Ståhlberg, VD på Aimo Park i ett pressmeddelande.

– Vi vill gå från att vara ett traditionellt parkeringsgarage till att bli en hubb för hållbarhet och mobilitet, med kundfokus som största drivkraft. Det här är ett tydligt första steg på vägen, fortsätter Peder.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.