Ägare av elbilar har billigare semestrar

En brittisk undersökning visar att ägare av elbilar har billigare semestrar. Det är brittiska laddstolpetillverkaren NewMotion som står bakom undersökningen.

Det är i samband med en brittisk långhelg i maj som undersökningen genomfördes, där snittsträckan för en helgweekend beräknades till 28,6 mil. De som hade en bensindriven bil spenderade i snitt 491kr i bränslekostnader.

Ägare av elbilar hade en resekostnad på endast 101kr för motsvarande resa. En besparing som skulle räcka till entréavgiften till Tower Bridge i London för en familj på fyra.

Planerar du en el-resa?

Med planering går det komma riktigt långt med elbilen till en låg kostnad. Genom att strategiskt välja matställen, sevärdheter och boende kan du ta dig runt med oerhörd stor frihet. Här på Allt om Elbil hittar du en laddkartan i samarbete med Uppladdning.Nu.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.