Aehra visar första skisserna på elbil som ska utmana Tesla, Porsche och Lucid

Aehra ska bli ett italienskt lyxmärke för elbilar. Det var i våras vi för första gången hörde talas om det nya bilmärket. Då tillkännagav man planerna på två modeller, en suv och en sedan. Målet är att utmana Tesla, Porsche och Lucid Motors.

Idag visar Aehra upp de första skisserna på den första modellen som tar formen av en SUV. Precis som Tesla Model X får den planerade elbilen måsvingedörrar.

I fokus står prestanda, banbrytande design och aerodynamik. Leder designteamet gör chefsdesigner Filippo Perini som Aehra knyckt från Lamborghini.

– Aehras vision är att släppa lös den fulla designpotentialen som är möjlig genom banbrytande EV-plattformsteknologi. Aehras första SUV-modell fångar sömlöst den oöverträffade elegansen i italiensk design med det allra bästa inom globala material och ingenjörskonst, förklarar Filippo Perini.

Skisserna avslöjar bland annat att suven får aerodynamiska spegellösa sidospeglar. Den smala LED-ljussignaturen ger en stilren inramning på elbilens mjuka formar.

I oktober ska Aehra avtäcka designen helt och hållet. Då får vi också reda på namnet till elbilen.

Aerodynamik står i fokus för Aehras SUV.

I februari 2023 kommer Aehra också visa upp de första bilderna på den eldrivna sedanmodellen som finns planerad.

Planen är sedan att de första kundleveranserna av båda modellerna ska starta under 2025. Det ska enligt Aehra finnas en betydande mängd ”privat finansiering säkrad” som kommer säkerställa att Aehra når sitt mål. Företaget siktar på Nordamerika, Europa, Kina och arabiska halvön som huvudmarknader.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.