Aehra teasar sin nästa elbil

Elbilstillverkare Aehra visar snart upp sin nästa bilmodell. Denna gången blir det en sedan och av teaserbilderna att döma blir den antagligen inte helt olikt den suv den italiensk-amerikanska tillverkaren visade upp i höstas.

De mjuka formerna, bakspoiler och de unika backspeglarna känns igen från Aehra SUV. Just den modellen är en rejält kraftfull prestanda-suv med en totaleffekt på 600 kW (805 hk), en toppfart på 265 km/h och en räckvidd över 800 kilometer. Riktpriset är satt till 165 000 dollar med de första leveranserna 2025.

Premiären för Aehra Sedan är planerad till 16 juni. Leveranserna ska sedan starta 2026. Några uppgifter som prestanda får vi inte idag. En gissningen är att både prestanda och räckvidd kommer matcha eller överträffa den i suven. Aehra planerar nämligen att återanvända så mycket som möjligt från suven i sin nya sedan.

– På Aehra tror vi inte på att skapa orepresentativa konceptbilar. Så när vi avslöjar den nya sedanen på Milano Monza Moving Motor Show den 16 juni kommer bilen att se i princip identisk ut med den slutliga produktionsmodellen som kommer 2026, säger Filippo Perini, designchef för Aehra.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.