Acura Precision är en elbil från Hondas lyxmärke

Hondas lyxmärke Acura gör sig redo inför att lansera sin första elbil till 2024. Idag har Acura visat upp ett koncept på vad som kan tänkas komma. Det tar formen av en SUV, väl lämpad för den amerikanska marknaden som Acura är inriktad på.

Inspirationen till Acura Precision EV Concept ska komma från italienska lyxmotorbåtar. Konceptet ska förmedla elegans, harmoni och prestanda. Allt stadigt placerat på fyra stycken 23-tumshjul.

– Acura Precision EV Concept är en designstudie som kommer att forma riktningen för framtida Acura-produkter i den elektrifierade eran, inklusive vår första helelektriska SUV som kommer 2024, säger Emilie Korkor, biträdande försäljningschef för Acura.

Några detaljer om prestanda, eller vilken drivlina Precision kommer att bygga på framgick inte av presentationen idag. Honda som koncernbolag ska lansera ett trettiotal elbilar fram till 2030, delvis genom samarbeten med GM för den amerikanska marknaden.

Interiören är avskalad och futuristiskt. Istället för en rund ratt har konceptet fått en yoke-ratt, likt den vi ser på Tesla Model S eller den som ska komma på Toyota bZ4X i framtiden.

Acura Precision lär aldrig komma till Sverige. Bilmärket är idag endast verksamt som ett premiummärke inom Honda i Nordamerika och Hongkong.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.