ABB lanserar världens snabbaste laddare för elbilar

ABB har visat upp den nya snabbladdaren Terra 360. Enligt företaget själva ska den vara världens snabbaste billaddare och kunna leverera 10 mil i räckvidd på mindre än tre minuter.

Den modulära laddaren ska kunna ladda upp till fyra fordon samtidigt med dynamisk eldistribution. Laddarna har en maximal uteffekt på 360 kW. Det är tillräckligt för att ladda en elbil (som klarar effekten) fullt på 15 minuter.

– Efterfrågan på laddinfrastruktur för elfordon, i synnerhet laddstationer som är snabba, smidiga och enkla att hantera, är större än någonsin. Terra 360 har laddalternativ som tillgodoser en mängd olika behov och är nyckeln för att tillgodose det behovet och snabba upp anammandet av e-mobilitet globalt, säger Frank Muehlon, chef för ABB:s e-mobilitetsdivision. 

ABB har utformat laddaren med båda privata elbilister och företagare i åtanke. Laddaren passar på bensinmackar, vid butiker och centrumanläggningar för privatbilister.

Laddaren passar också ägare av kommersiella fordonsflottor som snabbt vill toppa upp bilarna under dagen skriver ABB i sitt pressmeddelande. Eftersom Terra 360 inte tar mycket plats kan laddarna installeras på små depåer eller på parkeringsplatser där marken är dyr.

Terra 360 är utrustat med ett belysningssystem som tydligt visar laddstatus och återstående tid för laddsessionen för omgivningarna. Terra 360 lanseras på den europeiska marknaden innan slutet på det här året.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.