7000 Tesla Model 3 lämnar Kina mot Europa – Tesla firar milstolpen med parkeringskonst

I förra veckan skrev vi om att tusentals Tesla Model 3 stod redo för leverans från Kina till Europa. Det första fartyget ska nu ha lämnat hamnen inatt, visar sajten Wesselfinder och ytterligare ett skepp ska vara på gång. Det första fartyget lär sannolikt angöra i Europa om ungefär fem veckor.

”Bilar på kajen redo att skeppas till Europa. Vår personal är för härlig, denna nivå av parkering är inte dålig”, skrev Tesla-exportchefen Grace Tao Lin på kinesiska Weibo för att fira milstolpen. Hon delade med sig av bilden ovanför där några Model 3 har parkerat i form av Teslas logotyp på kajkanten.

Totalt ska det röra sig om 7000 Tesla Model 3 av basmodellen Standard Range Plus. Enligt insatta källor ska leveransen av de kinatillverkade Tesla Model 3 bland annat nå Sverige, Tyskland, Frankrike, Italien, Nederländerna, Spanien, Portugal och Schweiz.

Det som är unikt med den kinatillverkade Tesla Model 3 är att de har ett nytt koboltfritt batteri. Det rör sig om ett litiumjonbatteri där katoden innehåller järnfosfat istället för mangan, kobolt och nickel som vanliga elbilsbatterier. Den nya batteritypen möjliggör också att bilen kan laddas fullt under den dagliga laddningsrutinen, enligt Teslas kinesiska kundsupport. Till skillnad från det klassiska litiumjonbatteriet som bör ha en liten buffert.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.