7-Eleven kompletterar sina bensinpumpar med snabbladdare i USA

7-Eleven ger sig in i matchen och satsar på snabbladdare till elbilar. Snabbladdarna kommer att gå under namnet 7Charge. Först ut rör det sig dock endast om i USA och Kanada.

Satsningen är kanske inte så konstigt egentligen då 7-Elevens verksamhet i USA och Kanada skiljer sig från den vi är vana vid i Sverige. I Nordamerika är 7-Eleven också en bensinkedja – och inte bara små dyra närbutiker.

På så vis är alltså 7-Elevens satsning liknande den som bensinstationerna Circle K och OKQ8 gör i Sverige. Målet är att bygga ett av de största snabbladdningsnätverken för elbilar på den Nordamerikanska kontinenten.

– I över 95 år har 7-Eleven arbetat med att möta våra kunders behov, leverera bekvämlighet var, när och hur de vill ha det. Nu förnyar vi ännu en gång för att möta våra kunders behov. Det genom att utöka vår verksamhet för att ge elbilsförare framtidens bekvämlighet, säger Joe DePinto, VD och koncernchef på 7-Eleven.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.