500 Volkswagen ID.3 har kommit till Sverige – redo för leverans nästa vecka

I dagarna har de första Volkswagen ID.3 anlänt till svenska hamnar. I Halmstad och Södertälje har det under de senaste dagarna lastat av omkring 500 elbilar från båtarna som kommit från Tyskland.

De första svenska kunderna kommer få sina bilar under nästa vecka. Premiären hos återförsäljaren kommer sedan ske i mitten på september. Då kommer Volkswagen ID.3 finnas tillgänglig för provkörning hos återförsäljarna

– Att snart få se ID.3 rulla ute på svenska vägar känns fantastiskt, det här är starten på en ny era för Volkswagen! Våra återförsäljare står redo att leverera de första kundbeställda bilarna och känslan är mycket bra, vi ser fram emot att ID.3 blir ett viktigt bidrag till en elektrifiering av den svenska fordonsflottan, säger Sten Forsberg, chef för Volkswagen Sverige.

https://www.youtube.com/watch?v=6u_Z9x-1Tl8

Volkswagen ID.3 finns i tre olika batteristorlekar med räckvidd på 33, 42 och 54 mil. I nuläget finns sju förspecificerade versioner, baserade på de två sistnämnda batterierna, möjliga att beställa. Instegsversionen kommer att lanseras vid ett senare tillfälle.

– I och med ID.3 inleds startskottet på en mycket omfattande elbilssatsning där Volkswagens målsättning på sikt är att erbjuda ett helt elektrifierat modellprogram, skriver Volkswagen i ett pressmeddelande.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.