2022: Årets alla aprilskämt om elbilar

Idag är det första april och då är det fritt fram att luras! Det har under dagen dykt upp en hel del roliga aprilskämt om just elbilar.

Här kommer en lista med de aprilskämt som jag snubblat över under dagen.

Tesla Model Y som A-traktor

Om vi ska tro Tesla Club Sweden och Hoojies Garage så har Tesla lanserat Model Y som A-traktor. Genom ett tillval kan Model Y mjukvarubegränsas så att den följer de regler som gäller för en A-traktor. Hastigheten begränsas, bagage och bakdörrar blir låsta och bilens sensorer ser till att baksätet inte används.

TCS beskriver det finurliga här. Dessutom har Hoojies Garage gjort en underhållande video på den första Y-traktorn i Sverige.

Elbilar måste ha gröna lampor

Brittiska Electrifying berättar om en ny EU-lag som kommer träda i kraft 2023. Från och med då måste elbilar ha gröna lysen – både fram och bak. Det för att göra det enklare att se vilka bilar som hör hemma i framtidens miljözoner.

Bonusen? Bilarna får dessutom nightvision vilket gör det enklare och säkrare att köra i mörkret. Trots uttalanden från experter med trovärdiga namn som Pauline Yerlegg och Eloda Raubbish så är hela historien ett aprilskämt.

Endast elbilar på årets cruising i Kungälv

Kungälvs-Posten skriver om att den årligt återkommande Kungälvscruisingen endast ska tillåta elbilar. Orsaken är att Länsstyrelsen inte längre ger miljötillstånd för cruising i stadsmiljö med fossildrivna bilar. Det hela är dock ett aprilskämt.

Ladda din MG med rattsnurr

MG presenterar ”Handladdningsläge” på sina elbilar. Genom att snurra på ratten kan man enkelt ladda upp elbilen med ett par extra kilometer i räckvidd.

Batterilådan från Brenderup

Släpvagnstillverkaren Brenderup botade tillfälligt räckviddsångest med sitt aprilskämt. RangeXtender är en släpvagn med ett batteripaket som kan ge elbilen en extra räckvidd på upp till 12 000 km – motsvarande en resa runt jorden. Men ja, detta var så klart ett aprilskämt.

– Det här nya trailersegmentet kommer att ge nya kunder och ge kunderna den extra körfriheten utan att ge avkall på miljöaspekterna, skojade Daniel Blom, VD för Brenderup.

Lurad i Polestar 2-gruppen

Ännu ett Tesla-aprilskämt. I den svenska Facebook-gruppen Polestar 2 Sverige lade svenska Tesla-communityprofilen Lucas Lundkvist upp ett skämt om att Tesla idag öppnat upp sina Superchargers för alla bilmärken. Idag är det ett aprilskämt – men i framtiden kan det nog bli sanning.

Londons svarta taxi blir färgglad

LEVC tillverkar Londons ikoniska taxibilar som också är helt eldrivna. Fram till idag har taxibilarna alltid varit svartmålade men inför våren ger nu LEVC de eldrivna taxibilarna en ny fräsch färgpallet. Vårens färgar så klart. Men nej, det är ett aprilskämt så klart.

Forskningsrön ger längre räckvidd

Även här på Allt om Elbil kunde du bli lurad under dagen. Forskare vid ett spanskt har nämligen hittat ett smart knep för att förlänga räckvidden på alla elbilar genom att lura bromsregenereringen med hjälp av mindre framhjul. Men nej, det vara ju också bara ett skämt.

Har du trillat över något aprilskämt om elbilar idag? Tipsa i kommentarerna så lägger jag in det i listan.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.