20 000 har förhandsbeställt elbilen Porsche Taycan – lanseras i september

20 000 har lagt en deposition på elbilen Porsche Taycan. Trots att bilen ännu inte visats upp för allmänheten, skriver Porsche i ett pressmeddelande.

Porsche berättar att även i Sverige är intresset stort för Taycan, som också är en del av depositionsprogrammet. Men hur många av de 20 000 som är svenska beställningar delar Porsche inte med sig av.

– Intresset för Porsche Taycan är stort och vi får dagligen förfrågningar från kunder om när bilen lanseras, säger Håkan Nilsson, försäljningschef Porsche Sverige

Porsche Taycan har premiär i september och lanseringen är planerad till slutet av året. Taycan ska kunna accelerera från 0 – 100 km/tim på under 3,5 sekunder. Räckvidden uppges vara mer än 500 km enligt NEDC. Porsche Taycan ska också kunna snabbladdas för att nå 100 km räckvidd på mindre än fyra minuter.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.