10 000 Polestar 2 på svenska vägarna och Polestar expanderar i Stockholm

Polestar 2 i färgen Magnesium. Pressbild: Polestar.

Polestar uppmärksammar nu att det finns fler än 10 000 Polestar 2 registrerade i Sverige. Det var under maj som Polestar nådde milstolpen sedan den första leveransen sommaren 2020.

Just idag finns det 10 281 exemplar av Polestar 2 i Sverige. Den vanligaste modellen är den fyrhjulsdrivna Long Range Dual Motor-versionen och den vanligaste färgen är Magnesium.

Nytt center i Stockholm

Nu berättar Polestar att man planerar för expansion i Stockholm med världens största Polestar-anläggning. Den kommer öppna under första halvan av 2024 och är en förberedelse inför att Polestar utökar sitt modellutbud.

Anläggningen kommer att etableras i norra delen av Stockholmsområdet synlig utmed E4:an. Här kommer Polestar erbjuda provkörning, försäljning, leverans och service.

Skiss på hur den nya anläggningen kan tänkas se ut. Ritad av arkitektfirman Olsson Lyckefors som också ritade Polestar HQ i Göteborg.

– Stockholms-området är en av Polestar volymmässigt största regioner i Sverige och den här etableringen är strategiskt betydelsefull inför nästa år då vi blir ett trebilsbolag och planerar att börja leverera de nya, elektriska SUV:arna Polestar 3 och Polestar 4, säger Martin Ölund, Sverigechef på Polestar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.