Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Toyota som etablerat sina laddhybrider väl på marknaden fortsätter på det spåret just nu. Storsäljaren Prius kommer under hösten få sig ett rejält lyft.

Toyota lanserar den modellen som den mest energieffektiva laddhybriden på marknaden. Med 0,14 liter bensin per mil blir det en av de minst smutsiga bilarna som fortfarande rullar på fossiler.

Den nya laddhybriden är smart utrustad, med bland annat en elektrisk värmepump som gör att den bensindrivna förbränningsmotorn inte måste startas för att värma upp eller kyla ner kupén. Med hjälp av sensorer känner även Priusen av om det sitter passagerare i baksätet, och först då aktiverar den klimatanläggningen för baksätet.

En ytterligare funktion, som först misstänktes bli Japan-exklusiv, som nu tycks nå hela vägen till Europa, är solcellstaket som kan ladda bilens batteri under soliga dagar.

Uppgifterna om priset som läkt ut i Nederländerna är att priset kommer ligga strax över 15% mot dagens grundpris. Om ”påslaget” är detsamma i Sverige betyder det att Priusen kommer börja på omkring 330 000kr.

Toyota Prius Plug-in Hybrid 2017

Nya Prius 2017.

Toyota Prius Plug-in Hybrid 2017

Inredning, med en centrerad indstrumentpanel i form av touchskärm.