Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Vi har hört rykten om en mer kompakt Mercedes med eldrift och nu står det klart att den kommer presenteras på bilsalongen i Frankfurt som öppnar i mitten på september, enligt brittiska Autocar.

Storleksmässigt pekar det åt en bil i storlek med konceptbilen Volkswagen ID – eller som en VW Golf. Bilen tros få namnet Mercedes EQ A. Mercedes har sagt sig vilja utmana både Volkswagen och Tesla – vilket innebär att den här modellen troligtvis kan hålla ett pris omkring det uppskattade priset för Volkswagen ID – omkring priset för en välutrustad Golf. Alltså 400-450 000kr.

Annons

Det vi vet om Mercedes EQ A är att för att pressa priset kommer den endast erbjudas med framhjulsdrift och elmotorn placerade på framaxeln. Till skillnaden från storebror EQ-suve:en som kommer ha fyrhjulsdrift och flera elmotorer.

Långt till säljstart

Både Mercedes och Volkswagen har dock ett handikapp mot att kunna utmana Tesla deras prisvärda Model 3 och det är säljstarten. Både Volkswagen ID och Mercedes EQ A tros komma först i slutet av 2019 eller 2020.

Vi lär få mer information i samband med bilsalongen i Frankfurt i mitten på september.