Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Hondas elbil bekräftas till 2019 – i Europa och Japan

I höstas visade Honda upp sitt koncept av en elbil för stadsmiljö. Konceptet visade en liten och kompakt elbil som går under namnet Honda Urban EV. Bilen är speciellt framtagen för den Europeiska marknaden.

Nu meddelar man att bilen också kommer att lanseras i Japan, efter lansering i Europa. Nu har man också sagt att försäljningen och tillverkningen ska påbörjas under 2019.

Den riktiga produktionsbilen kommer att påminna om konceptbilen, enligt källor till motorbloggen Inside EVs.

Troligtvis kommer hjulen bli något nedtonade samt att till skillnad från konceptets fyra sitsar kommer produktionsbilen ha plats för fem.

Lite är känt om elbilen Honda

Mycket fakta är fortfarande okänt om bilen. Bilen, som är anpassad för stadsmiljö kommer ha en räckvidd på omkring 20-30 mil.

Honda har också tagit fram ett koncept av sportversion av elbilen.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Växlar mellan att köra Renault Zoe, Nissan Leaf, Tesla Model 3 och annat som erbjuds. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Inatt presenterade Kia ytterligare detaljer kring sin plan framåt som en hållbar biltillverkare. För att signalera skiftet släpper tillverkaren delen ”Motors” i sitt fullständiga...

Elbil

Intresset för att köpa begagnad elbil har ökat stort under de senaste åren. Statistik från Blocket visar att antalet elbilsannonser ökade med 102 procent...

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons