Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Bästa elbilen på marknaden för arbetspendlaren

Nyheter Forum Elbil Bästa elbilen på marknaden för arbetspendlaren

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #20508
  AnnaJ
  Deltagare

  Som rubriken lyder, så undrar jag vilken som är den bästa elbilen på marknaden?

  Jag har ungefär 2 mil, enkel resa till jobbet. Så det är det minsta den ska klara av. Min tanke är att försöka ladda bilen på jobbet så mycket som möjligt – och därmed kunna undvika att ladda den hemma. Jag vill gärna kunna klara mig med att ladda bilen på jobbet, och ibland kunna ta en sväng förbi mataffären eller stan, som kanske är en omväg på en extra mil eller två. Så allt som allt borde kanske bilen utan svårigheter kunna ta 10 mil, mellan varje laddtillfälle.

  Ibland åker jag till familj som bor som längst bort 18 mil. Men jag kan även tänka mig kunna åka kollektivt eller hyra en bil när jag behöver åka de längre resorna. Så elbilen måste in klara av det.

  #21028
  danieslov
  Deltagare

  Själv kör jag en Hyundai ioniq electric, pendlar 8 mil varje dag + lite annat ibland. Jag är väldigt nöjd med bilen som sådan bl a uppskattar jag adaptiv farthållare särskilt. Jag laddar i huvudsak på jobbet då min arbetsplats har långsamladdningsstationer. Eftersom bilmodellen var helt ny och framtiden för elbilar inte riktigt kunnat förutses för snart ett år sedan bestämde jag mig för att leasa den på tre år. Som jag känner nu kommer jag att köpa en likadan när leasingen går ut. ioniqen har flera fördelar jämfört med andra, låg strömförbrukning och snabb DC-laddning gör att långresorna inte blir så dryga. Räckvidden är beroende av hastighet, underlag, vindriktning m.m. Kör du många korta sträckor blir det högre förbrukning än om du kör en sammanhängande lång sträcka. Jag mäter kontinuerligt förbrukningen så för min del är det inga överraskningar. Runt 18 mil på vintern och runt 20 mil på sommaren skulle jag säga att den rullar, med mina körcykler.

  #21035
  AnnaJ
  Deltagare

  Tack, en fråga kostnad, vad betalar du för leasingen, och hur långt får du köra per år?

  • Det här svaret redigerades för 2 år, 4 månader sedan av AnnaJ.
  #21092
  danieslov
  Deltagare

  4933 kr/månad i leasingkostnad, 4500 mil på 36 månader får man köra och därefter 10 kr/mil. Jag har tillägg för metallicfärg (Phoenix Orange) och vinterhjul, sedan tillkommer försäkring. Jag kommer köra minst 6000 mil på de tre åren och räknar med en milkostnad på ca 32 kr. Det kan bli något högre om bilen inte är i acceptabelt skick vid återlämnandet. Men vårdar man bilen som om den vore ens egen ska det nog gå bra.

  #21236
  adrians86
  Deltagare

  Hei.
  Jeg gjor sporreskjema om elektriske biler til PhD min.

  sporreskjema: som har elbil

  https://goo.gl/forms/oYRTFChPkscvqp6B2

  sporreskjema: som har vanlig bil

  https://goo.gl/forms/zpKcbvX6hNsplgY62
  Kan dere hjelpe meg:)

  Takk Adrian

  #23165
  Monika
  Deltagare

  Jag har en liknande fråga. Ifall någon har ett tips. Jag veckopendlar också. Men, 20 mil enkel resa. Hemma kan jag ladda i vanligt uttag. På arbetsorten måste jag ladda på allmänna laddplatser. Vilken bil kan vara bra och vilket leasingpris är rimligt?
  Den ska ju fungera bra i räckvidd kalla vinterdagar. Och poängen är ju att det ska vara bättre eller likvärdigt ekonomiskt jämfört fossil-bil. Vara angenäm och säker att köra långa sträckor. Finesser är kul men inte viktiga, poängen är att ta sig från a till b.

  Utbudet av elbil är lite begränsat just nu. Mer verkar vara på väg. Ska jag vänta ?? kanske ett halvår? Vilka kriterier kan vara de viktigaste och tydligaste att framhålla när man vill leasa en elbil?

  #25316
  Steve S.
  Deltagare

  Finns det några uppdateringar om detta ämne? Jag sökte på forumet och hittade inte svaret. Jag hittade inte heller något svar på Google

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.